Privatumo politika
Visos teisės saugomos
© VšĮ Pactum
Created by Signed-w

 

Bendratėvystės žodynas išsiskyrusiems tėvams

Bendratėvystės žodynas išsiskyrusiems tėvams

Nors šios frazės ir žodžiai nepataiso besiskiriančių tėvų konfliktų padarytos žalos, tačiau jos gali tapti tvirtu pagrindu pagarbiai bendratėvystei.
Tad jei jūs norite įnešti pozityvumo į savo šeimos, esančios po skyrybų, struktūrą, naudokite šiuos šešis pagrindinius žodžius ir frazes.
1. Prašau ir ačiū
Nors šios mandagumo pamokos išmokstame dar mokykloje, bet ją verta pasikartoti periodiškai. Šie žodžiai turi didelį svorį visuose santykiuose – tame tarpe ir bendratėvystėje. Bet kadangi santykiai brandėja, šie žodžiai gali dingti iš mūsų kalbos repertuaro. Kasdieninėje rutinoje jaučiantis komfortabiliai, kartais pamirštame, kokie šie žodžiai reikšmingi.
Kadangi pagarba yra labai svarbi bendratėvystėje po skyrybų, tėvai turi nenuilstamai stengtis į savo bendravimą įtraukti šiuos pagrindinius mandagaus elgesio principus. Priminkite sau, kad „ačiū“ ir „prašau“ turėtų būti aktyviai naudojami pokalbiuose. Tai darydami galite išlaikyti pagarbą, kaip pagrindinį bendratėvystės santykių principą.
2. Vis dar šeima
Tai gali būti labiau mantra nei bendravimo žodis, tačiau tai vis tiek yra esminė frazė, kurią reikia atsiminti galvojant apie jūsų kaip bendradarbiaujančių tėvų situaciją.
Kai kyla konfliktas tarp išsiskyrusių tėvų, santykiai tampa priešiški. Tačiau kai tėvai pradeda vienas kitą vertinti kaip priešininkus, o ne kaip partnerius, auginančius laimingus ir sveikus vaikus, šeimos ryšiai ir stabilumas gali būti nustumtas atgal į „karštąjį santykių tašką“.
Štai kodėl ši mantra gali padėti sutelkti dėmesį į pačią tėvystę. Net tada, kai konfliktas tampa problema, kaip daugeliui tai įvyksta po skyrybų ar išsiskyrimo, faktas, kad jūs vis dar esate šeima, gali padėti motyvuoti jus ieškoti išeičių ir sprendimų.
3. Mūsų vaikai
Mintis, kad abiejų tėvų ABIPUSIŠKAS siekis užauginti laimingus ir sveikus vaikus, gali paskatinti bendradarbiauti. Tai taip pat geras priminimas, kad bendratėvystė tęsis ilgai, todėl trumpalaikiai impulsyvūs sprendimai neduos gerų ilgalaikių rezultatų ateityje.
4. Mano bendratėvystės partneris
Tai, kaip jūs kalbate apie savo buvusį partnerį, formuoja jūsų mintis ir gali turėti įtakos jūsų požiūriui į bendrą auklėjimą.
Štai kodėl įvardinant juos kaip tėvus, o ne „buvusius“, gali padėti sėkmingai bendratėvystei. Naudojant terminą „Ex“, pabrėžiamas „BUVĘS“ ir šiuo metu nesantis santykis, o ne aktyvus ir dabartinis bendratėvystės partnerio vaidmuo.
Vietoj to, reguliariai naudokite pozityvų žodyną bendraudami kasdieniniuose santykiuose su buvusiu partneriu. Jūsų santykiai su juo bus ne tokie, prie kurių buvote įpratę, bet jie ir nėra priešprieša tam, ką anksčiau turėjote. Iš naujo apibrėždami savo santykius su buvusiu partneriu, siekiant bendro tikslo – kartu auginti laimingus ir sveikus vaikus -, jūsų bendratėvystė santykiai gali išsilaikyti ant pozityvaus bendradarbiavimo kelio.
5. Klaidų pasitaiko
Net gi labiausia bendratėvystei pasiruošę tėvai kartai „paslysta“. Kadangi išsiskyrusių tėvų santykiai reikalauja lankstumo, susitaikymas su partnerio klaidomis leidžia bendratėvystei judėti ir vystytis toliau.
Siekdami sumažinti nesklandumus, tėvai turi pripažinti, kad klaidų būna visuose santykiuose, ne išimtis ir bendratėvystė. Tačiau jeigu santykiuose bus nepasitikėjimas, tuomet klaidos ir „paslydimai“ bus pripažįstami kaip tyčiniai.
Tai nereiškia, kad nuolatinės partnerio klaidos neturėtų būti matomos ir įvardinamos. Bet jei tai atsitiktinė ir nedažna partnerio „nesėkmė“ , priminkite sau, kad „klaidų pasitaiko“ ir judėkite toliau.
6. Leisk man apie tai pagalvoti
„Leisk man galvoti apie tai“ naudojimas suteikia atsargumo ir laiko apgalvojimui, todėl yra veiksmingas būdas išvengti galimų neapibrėžtų situacijas.
Jeigu skyrybos buvo konfliktiškos, bendratėvystė pradžioje gali kelti neigiamas emocijas. Išsiskyrimas labai skaudina, ir tai kartais žmones paverčia negeranoriškais vienas kito atžvilgiu. Tad jei pagaunate save, kad emocijos ima viršų ir jaučiate prieštaringus jausmus, paprašykite partnerio duoti laiko prieš atsakydami jam ir priimdami sprendimus.
Šių frazių naudojimas gali būti paprastas žingsnis į sėkmingus jūsų ir jūsų buvusio partnerio bendratėvystės santykius. Kalba, kuria naudojame situacijai apibrėžti ir apibūdinti, gali turėti įtakos ne tik mūsų taktikai, bet ir rezultatams. Taigi šios frazes nepadarys jūsų tobulais tėvais, tačiau jos padės ugdyti pozityvią mąstyseną ir bendradarbiauti būnant tėvais.
No Comments

Post A Comment