Privatumo politika
Visos teisės saugomos
© VšĮ Pactum
Created by Signed-w

 

MEDIACIJA – KAIP PRIVALOMAS TAIKUS SKYRYBŲ GINČŲ SPRENDIMO BŪDAS NUO SAUSIO 1 D.

MEDIACIJA – KAIP PRIVALOMAS TAIKUS SKYRYBŲ GINČŲ SPRENDIMO BŪDAS NUO SAUSIO 1 D.

Statistika:
100-tui santuokų tenka 65-ios skyrybos;
Taikiai išsiskiria 2% šeimų;
Vidutiniškai skyrybų procesas teisme trunka nuo 1 mėn. iki kelių metų.

Skyrybų procesas teisme dažniausiai būna ne tik ilgas, brangus, varginantis, bet ir skausmingas procesas visoms pusėms. Dažnai teismo priimti sprendimai netenkina ar iš dalie tenkina, kažkurią skyrybų proceso. Tu tarpu mediacija – taikus ginčų sprendimo būdas, kai abi puses bendru sutarimu sutaria dėl skyrybų ir gyvenimo po jų sąlygų.
Nuo 2020 m. sausio 1 d. šeimos ginčuose dėl santuokos nutraukimo, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, išlaikymo dydžio, mokėjimo tvarkos, bendravimo su vaikais tvarkos nustatymo ir kituose šeimos ginčuose bus taikoma privaloma mediacija.
Ar privaloma mediacija tikrai yra reikalinga priemonė skyrybų bylose? Kur reiks kreiptis dėl mediacijos? Ar jos bus mokamos, ar nemokamos? Kaip vyks pats mediacijos procesas? Ar mediacija yra galima skyrybose, kai viena iš pusių patiria smurtą? Kodėl ir kuo mediacija yra teigiamas ir reikalingas įrankis skyrybų procese? Kaip mediacijoje bus atliepiami vaiko poreikiai?
Į visus šiuos ir daugiau klausimų biuro Pactum vadovė Odeta Intė ir Klaipėdos miesto rūmų teisėja Erika Tamošaitienė atsakė LRT Radijo laidoje „Radijo byla“. Laidos įrašą galite perklausyti paspaudę čia.

Kaip pasakė Odeta – „Pirmasis mediacijos susitikimas besiskiriančioms pusėms nieko nekainuoja, ir yra puiki proga įsivertinti, ar ši priemonė tinka, ar ne“ (..), o pati mediacija yra tarsi galimybė taikiu būdu trečio asmens pagalba „išsiventiliuoti pykti ir nesinešti jo į ateitį“.

No Comments

Post A Comment